Written by 17:13 Nejoblíbenější články, Technika

Oči navíc. Kamera zajišťuje přímý přenos z míst mimořádných událostí

Mimořádné události, zásahy s vysokým počtem zraněných nebo jiné specifické situace. Při takových případech využijeme novou kameru, kterou je prozatím v pilotním projektu vybaven vůz inspektora.

Kamera zajišťuje online přenos obrazu z místa události, což pomáhá k ještě lepšímu vyhodnocení aktuální situace a odpovídající reakci v počtu a typu vyslaných posádek či aktivizaci specializovaných záchranářských i nemocničních týmů.

„Kolegyně a kolegové odvádějí při mimořádných událostech vynikající práci v terénu i na dispečinku. Díky očím navíc v podobě této kamery budeme mít ještě lepší přehled o probíhající situaci a budeme na ni moct doslova v přímém přenosu reagovat vysláním adekvátního počtu a typu posádek,“ říká ředitel Petr Kolouch.

Přenos je určen pouze pro dispečink a jasně vymezené členy vedení záchranné služby, kteří odpovídají za její zdravotnické sekce, případně jsou určeni pro daný den jako tzv. dosahový manažer. Z přenosu nevzniká žádný záznam, který by se archivoval. Jde čistě o operativní prostředek a je zaručena ochrana osobních údajů pacientů či dalších osob v souladu s platnou legislativou, což potvrzuje i pověřenec GDPR záchranné služby.

Otočná kamera s magnety, kterou inspektor jednoduše umístí na kapotu či střechu svého vozu, umožňuje přenášet záběry okolí v rozsahu 360 stupňů, a to ve dne i v noci. Zařízení je vybaveno odolným krytem, který ho ochrání i při využití v náročných povětrnostních podmínkách v terénu.

Visited 1 times, 1 visit(s) today
Close